הלוקס וולגוס הוא העיוות השכיח ביותר ברגל הקדמית עם שכיחות משוערת של 23% עד 35%. הסימפטומים מופיעים בקצה המדיאלי של כף הרגל, על הסוליה ועל האצבעות הקטנות. טיפול שאינו ניתוחי עשוי להקל על הסימפטומים אך לא יתקן את העיוות של הבוהן הגדולה. אם הכאב נמשך, הפתרון הוא ניתוח. יש לבחור את הפעולה הנכונה מבין השיטות הרבות הזמינות.

מהו הלקס ולגוס?

הלוקס וולגוס הוא עיוות מורכב של כף הרגל כולה

 במילים קפדניות, המונח "הלוקס וולגוס" מתייחס רק לסטייה של הבוהן הגדולה (הלוקס) במפרק המטטרסופלנגאלי כלפי חוץ, כלומר למצב הוולגוס

 ככלל, לעומת זאת, בנוסף לעיוות זה, יש גם התרחבות של כף הרגל הקדמית ולא פעם, גם עיוות של האצבעות הקטנות.

 

ד"ר ניב דריאנגל הינו מומחה ישראלי בעל שם לטיפול בהלוקס ולגוס

מהו הלקס ולגוס?

הלוקס וולגוס תואם לסטייה של הבוהן הגדולה כלפי האצבעות האחרות. התוצאה היא בולטות גרמית על המפרק המכונה בדרך כלל בוניון. מצב זה משפיע לעתים קרובות יותר על נשים ולעתים קרובות מופיע על שתי הרגליים.

 

הלוקס ולגוס, מהיכן זה מגיע?

ישנן שתי צורות עיקריות של הלוקס וולגוס.

נדיר יותר בקרב גברים, מצב זה נובע לרוב מהימצאותן של רגליים שטוחות או ממשקל עודף.

 

הלוקס ולגוס, איך אפשר לזהות את זה?

אי הנוחות נובעת מדלקת במפרק, המוכרת על ידי המראה האדום, החום והרגישות של העור במקום זה. לפעמים נוקשות בגלל דלקת מפרקים ניוונית יכולה להפריע להליכה.

 

עד כמה נפוץ הלקס וולגוס?

 הלוקס וולגוס משפיע על כ -2 עד 4% מכלל האוכלוסייה, ולכן הוא העיוות הנפוץ ביותר מבחינה קלינית ברגל הקדמית. נשים סובלות ממום הלוקס וולגוס בתדירות גבוהה יותר כתשע פעמים מגברים. העיוות מתרחש ככל הנראה בדו-צדדי ב> 80% מהמקרים, אם כי לעתים קרובות בדרגות שונות.

צילום:freepik